Odnosi s javnošću

Već decenijama trend u zapadnom poslovnom svijetu jeste značajno investiranje u obradu tržišta, neposrednu komunikaciju sa javnošću (PR) i kvalitetnu marketinšku prezentaciju kako bi se napravili što značajniji ekonomski efekti za određeni biznis. Dok su svjetske kompanije na ovaj način velikim koracima grabile ka prosperitetu, na prostoru BiH samo su veliki poslovni sistemi koristili ove mogućnosti.

Međutim, otvoreno tržište i jaka konkurencija stvorili su potrebu da svako preduzeće ili organizacija u BiH ima svoj jedinstven, originalan i efikasan nastup prema konzumentima njihovih proizvoda i usluga. Čak i u situacijama kada ima svog PR službenika ili PR Tim, koji obavlja tehničke poslove na polju komuniciranja, bolje kompanije nerijetko posežu za eksternim PR timom koji se bavi strateškim planiranjem.

Sa ponosom Vas obavještavamo da je BMG Bosanska medijska grupa iz Tuzle osposobila mlad, stručan i kvalitetan tim koji može odgovoriti svim Vašim potrebama, bez Vaše nervoze, obaveze upošljavanja novih ljudi i plaćanja skupih obaveza za uposlenike. Prva smo PR agencija na Tuzlanskoj regiji i jedna od najuspješnijih u Bosni i Hercegovini. Mi smo svakoga dana tu, uz Vas i iza Vas, i to čitav tim mladih i stručnih ljudi, a po vrlo povoljnim uslovima. Provjerite!

 

Šta radimo?

Kreiranje i unaprjeđenje personalnog imidža i imidža kompanije.

Da bismo to postigli kreiramo strategije komuniciranja (interne i eksterne), utemeljene na stručnim, detaljnim i kvalitetnim analizama.

Javnost vjeruje medijima, a mi obezbjeđujemo Vašu prisutnost u medijima, odnosno javnosti.

U kriznim situacijama, koristeći se bogatim iskustvima i znanjima stručnjaka, kreiramo Strategiju kriznog komuniciranja i Plan njenoga provođenja, te na osnovu nje pomno, stručno i istrajno djelujemo na prevazilaženju krize komuniciranja.

Organiziramo press konferencije. Pozivamo novinare i za njih pripremamo „ulazne“ informacije koje prosljeđujemo na oko 500 adresa novinara i medija; obezbjeđujemo kvalitetne voditelje press konferencije. Po Vašoj želji obezbjeđujemo i prostor, koktel, obavljamo snimanje i izradu video-materijala sa događaja itd.

Naš PR Tim, u kojem angažiramo pored novinara i konsultante ekonomske struke, predlaže Vam i provodi kontinuirano praćenje aktivnosti Vaše Kompanije i plasira ih u javnost.

Plasiramo informacije, gotove tekstove i fotografije medijima, ali i brojnim kompanijama u BiH i Regionu, s ciljem da širenjem informacije postignemo što veću korist za našeg komitenta

Pratimo i analiziramo poslovanje konkurencije

Organizirat ćemo za Vas brifing prije nastupa u medijima ili u drugoj prilici

Po Vašem zahtjevu izrađujemo mjesečni, sedmični ili dnevni press cliping (isječci iz printanih i Internet medija) sa analizom koja Menadžmentu pomaže da donosi kvalitetnije odluke

Organiziramo prezentacije Vaše kompanije ili proizvoda

Izrađujemo promotivne filmove o Vašoj kompaniji ili organizaciji

Organiziramo nagradne igre i natječaje

Za Vas organiziramo i okrugle stolove, seminare, simpozije, kongrese, ali i druge događaje